През последните месеци на годината със студения въздух настъпва и сезонът на грип и настинки.

За са сме здрави и пълноценни през този период от годината, още по-важно е да полагаме грижа за себе си! Днес ще разгледаме няколко съвета, които ще подобрят качеството ни на живот и ще намалят вероятността от разболяване!
Както знаем, най-важната е превнцията – да сме взели мерки преди да се почувстваме зле.

 

Ето и нашите съвети, за да поддържате добро здравословно състояние както на Вас, така и на Вашето семейство през тези студени зимни месеци.

 

1.Осигурете си качествен сън

Защо е толкова важен сънят? Почивката намалява стреса, възстановява тялото и дава нови сили и енергия. Безсънието и недоспиването, от друга страна, водят до рязко отслабване на имунитета. Когато не бъдат осигурени необходимите 7 часа сън на ден, се увеличава рискът от вирусно заболяване, настинка или грип. Качественият сън може да повлияе благоприятно при лечението на простудните състояния. Ако искате да сте здрави, жизнени и енергични с настъпването на новия ден, поставете добрия сън начело на приоритетите си.

2. Изградете полезни навици на работното място

Създайте списък с полезни навици на работното място, които стриктно да спазвате в разгара на вирусните атаки. Всяка сутрин почиствайте бюрото си, защото върху клавиатурата и мишката се наслагват множество бактерии и микроби. Хапвайте повече плодове и зеленчуци през деня и по-малко сладкиши, за да си гарантирате прием на полезни хранителни вещества. Проветрявайте често помещенията за кратки интервали. Хладният въздух прогонва вирусите.

3.Приемайте повече течности

Водата е основна съставка на нашето тяло. Добрата хидратация дори през зимата е от изключително значение за поддържане баланса на течностите в организма. Водата помага за оптималното функциониране на всеки орган, затова специалистите препоръчват да приемаме по 7 или 8 чаши, или общо около литър и половина вода на ден, за да сте здрави.

4.Хранете се разнообразно и балансирано

Опитайте се да сведете до минимум приема на преработени храни

5. Движете се

Движението е най-естествената функция на тялото, а липсата му е един от основните фактори за болестите. Изследванията показват, че различните движения и упражнения повишават имунната система, намаляват риска от болести и увеличават продължителността на живота ни. По време на интензивно движение, мозъкът отделя химикали, наречени ендорфини. Тези хормони на щастието допринасят за здравословното ни състояние и ни даряват с жизненост. Затова, използвайте всеки сезон за различен вид раздвижване.

Предпазвайте носната лигавица с подходящ спрей, който ще прогони бактериите преди  да са се развили. Поради уникалните си антимикробни, имуномодулиращи и дори антинеопластични свойства, лактоферинът има особено важна роля в съвременната медицинска практика.

Приемът на лактоферин може да:

  • предпази гостоприемника от вирусни инфекции чрез инхибиране на закрепването на вируса към клетките;
  • потисне размножаването на вируса в клетките; 
  • подобри функциите на имунната система.

Спреят за нос GripSTOP е едно удобно и ефикасно решение за предпазване от вируси и настинки, съдържанието на лактоферин в него е ключово за бързия ефект и успешната защита от вируси и натисни, която има продуктът.

При по-ниски температури имунната система се понижава, така че простудата е по-често срещана през зимата в сравнение с другите годишни сезони.

Настинката е вирусна инфекция на горните дихателни пътища, която може да бъде причинена от над 200 вируса, като най-чести са риновирусите.Типична проява на настинка и грип през зимата е изсушаването и дразненето на носната лигавица поради студен въздух. Температурата на носната кухина в студените дни я прави подходяща среда за бързото развитие на риновируси, които причиняват настинки.

Грипът е сложна вирусна инфекция на дихателните пътища, включващи носа, гърлото и белите дробове. За разлика от настинките, грипът се причинява само от три грипни вируса: A, B и C, с няколко щама. Най-често срещаните заразявания са тези с вируси А и В, а активните щамове на тези вируси се различават за всеки отделен грипен сезон.

 

Нашият съвет е да наблегнете на превенцията и да радвате на красотата на  всеки един сезон!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *