съветите на специалитса

Клиничен опит от специалист

д-р Веселина Димова – началник детско отделение към болница Тракия, гр. Стара Загора

 

 

Д-р Димова, в сезона на настинките и грипа, пазарът е наводнен с всевъзможни капки и спрейове за нос. Каква е разликата в това огромно изобилие от продукти?

 „Има много продукти за локално приложение, но като цяло е трудно да се подбере продукт в ранна възраст. Водните и водно-солевите разтвори са добре известни, но те са с едно по-ограничено действие. Ксилометазолиновият хидрохлорит от друга страна има възрастово ограничение. В България няма достатъчно подходящи форми подходящи  за ранна детска възраст. Да не забравяме, че продукти, съдържащи ксилометазолинов хидрохлорид, имат ограничен период на приложение. 

Пред нас лекарите, се явява една ниша, имаме нужда от продукт, който можем да използваме при по-малките деца, за по-продължително лечение и с добри вкусови качества. Предизвикателство за всеки един продукт е да бъде добре приет от пациента, защото и това  не е  малък проблем, особено когато се отнася за най-ранната детска възраст, а и за всички други възрасти. Именно тук има място, вече любимият ми продукт GripSTOP, който отговаря на горните изисквания. GripSTOP е с доказани антибактериални, бактерицидни, противовирусни, противотуморни качества, епителизиращо и реепителизиращо действие и други свойства, които се дължат на  съставките му.“

GripSTOP за цялото семейство
GripSTOP спрей и капки подходящи за цялото семейство

 

Д-р Димова, GripSTOP като медицинско изделие с локално приложение, може да се използва, както при бебета, така и при възрастни – диапазонът на прилагането му е голям. Какъв е вашият опит?

GripSTOP  се предлага в две форми – съответно, под формата на като капки и спрей. GropSTOP капки за нос са подходящи за кърмачета и малки деца, както и за по-големи деца над 1 годишна възраст. Добре приет е от пациентите и е ефективен. при отпушването на носа и възстановяването на лигавицата. Притежава антибактериално и антивирусно действие. Подходящ е, особено сега в условията на пандемия от  корона вирус, дори и с последните случаи и новите му щамове, при които зачестиха оплакванията с увеличена секреция от носа.“

 

 

Д-р Димова, продуктът GripSTOP, крие ли рискове от предозиране? 

„Не, не мисля, че може да се предозира. Съставките на продукта са естествени. Лактоферинът е основната съставка на продукта, за която са характерни тези противовирусни, антибактериални свойства. Също така, лактоферинът притежава имуномодулиращ ефект и ред други свойства. Лактоферинът присъства като съставка в човешката кърма, открива се и в телесните течности в организма. Доказано в тази си форма, лактоферинът оказва своето положително влияние върху организма. В състава на GripSTOP влиза и бета-глюкан, който също може да бъде открит в човешкия организъм с редица предимства за правилното му функциониране, Д-пантенол, както и дикалиев глициризинат.“

 

GripSTOP спира хремата
Спрете хремата с GripSTOP

Д-р Димова, течащият и запушен нос, са нещо характерно, особено през есенно-зимно-пролетния сезон. С какво обяснявате тези чести хреми при децата? В тези случаи, може ли да използваме GripSTOP и какво да очакваме от продукта, като ефект върху организма?

„GripSTOP отпушва носа на първо място, като възстановява лигавицата и подобрява нейната пропускливост. Има и изразено трофично действие. Бих казала, че продуктът освен с лечебните си механизми, има и профилактичен ефект, което дава възможност, той да се прилага дори по-дълго във времето, до постигане на очаквания ефект.“

 

Д-р Димова, можем  ли да започнем употребата на GripSTOP при първи симптоми на настинка и грип?

„Разбира се! От запушен нос до изразена ринорея, както и при нарушено обоняние,  GripSTOP е първият избор.“ 

 

Д-р Димова, бихте ли, споделите клиничен опит и какви са Вашите наблюдения при прилагането на GripSTOP ?

“Ефективността е нещото с което ме спечели този продукт, както и възможността за приложение в най-ранна детска възраст.”

 

GripSTOP въпроси и отговори
GripSTOP въпроси и отговори

Д-р Димова,  GripSTOP  подходящ  ли е за профилактика? 

„Аз лично го използвам, както и това удължено приложение, потвърждава моето виждане за продукта.“

Д-р Димова, може ли да се заключи, че GripSTOP е необходимо да присъства  в дамската чанта на всяка майка, като първо средство за защита от настинки и грип?

„Съгласна съм и мисля, че моите пациенти са на същото мнение. Мога смело и отговорно да кажа, че те познават GripSTOP. В случаите, в които дискутираме с какво може да започнат лечението, те реагират – „ние имаме GripSTOP“ или „какво ще кажете да започнем с GripSTOP “ Доволни са, което говори, че продуктът върши работа.“

 

Д-р Димова, често сред майките се използва израза „градински сопол“ – характерен за периода, в които децата посещават детските градини. Може ли GripSTOP да помогне в този случай? 

„Това са обикновено бактериални инфекции. Този продукт има антибактериален ефект, потиска образуването на биофилмите и развитието на бактериите. 

Д-р Димова, задната ринорея е често срещан проблем при най-малките пациенти, поради липсата и несъвършенството в гълтателния им рефлекс и пр.

„Това е така, поради анатомичните особености при най-малките деца – тесен вход на носа и тесни входовете на дихателните пътища – категорично  да, продуктът върши работа при задна ринорея и аз съм доволна от резултатите“

 

Д-р Димова, благодарим за споделения опит. Ще използваме вашият опит и знания, за да ги споделим пред широката аудитория от любознателни майки.

GripSTOP капки и спрей – медицинско изделие 

📍Прочетете повече за капки за нос за деца

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *