Спрей за нос за деца Грииип Стоп
Спрей за нос - плюсове - Грип Стоп
Спрей за нос – основни преимущества

Спрей за нос – основни преимущества

Спрей за нос – основни преимущества. Спрей за нос е лекарствена форма, която се използва за лечение и профилактика на носната и назофарингеална лигавица. Някои от преимуществата на спрей за нос са:

 • Удобно приложение – спрей за нос се прилага лесно и е своевременно удобство за пациента, защото не изисква специално място или положение на тялото за неговата употреба. За сравнение ще дадем капките за нос, за накапването, на които например пациента се нуждае да е в легнало положение поне за 10-тина минути за постигането на оптимален ефект;
 • Бърз ефект – спрей за нос разпръсква лекарственото съдържимо равномерно и хомогенно в средата и по-бързо оказва своето въздействие върху целия ѝ обем;
 • Без опасност от предозиране – всеки спрей за нос предоставя точно дозирани количества от съставките на продукта. По този начин се въвежда само необходимото и препоръчано количество от препарата.

 

Спрей за нос – медицинско изделие, що е то?

Спрей за нос – медицинско изделие, що е то? Има много продукти на пазара, които са спрей за нос. Някой спрей за нос са регистрирани като лекарства. Те съдържат в състава си съставки, които трябва да бъдат регистрирани като такива поради начина си на действие и въздействието, което имат върху организма. Такива медикаменти повлияват биохимичния състав и процесите в организма, като много често преминават и през чернодробния метаболизъм и натоварват излишно чернодробните ензимни системи. Такива медикаменти е нужно да се знае, че освен терапевтичния си ефект, понякога проявяват и странични ефекти. Тяхното употреба, трябва да се следи и внимава, като се прилагат само по предназначение спрямо описаните препоръки в листовката на продукта. Други спрей за нос са регистрирани като медицински изделия. Спрей за нос – медицинско изделие се отличава с характерни за него предимства. Тези продукти се прилагат локално. Те имат механично действие, като проявяват своя ефект само върху мястото на прилагане. Факта, че нямат системни странични ефекти, ги прави подходящи за широка група пациенти, независимо от възрастта на пациента или придружаващите го заболявания. Спрей за нос – медицинско изделие, не повлияват биохимичните процеси в организма, което ги прави приложими и безопасни за рисковите групи пациенти дори  при продължителна употреба. 

 

Спрей за нос – класификация спрямо състава

 

Спрей за нос – Грип Стоп спрей - състав
Спрей за нос – класификация спрямо състава


Спрей за нос – класификация спрямо състава. Според необходимостта и нуждата от конкретна терапия, спрей за нмогат да се разделят на различни терапевтични групи според спецификите на активните вещества в състава си.

 • Спрей за нос – съдосвиващи спрейове. За тази група спрей за нос може да се каже, че не притежават лечебно действие, но доказано ефикасно отстраняват проявите на запушен нос. Ползват се максимум до 10 дни, защото причиняват привикване, а и ефикасността им с времето намалява. Проявяват и някои  странични ефекти като кръвотечение от носа, алергични реакции, повишаване на кръвното налягане. Противопоказани са за бременни, кърмещи жени, деца до 1 г., както и при хипертоници. Към тази групата спрей за нос – съдосвиващи, спадат спрей за нос  на основата на ксилометазолин – с действие до 5-6 часа, спрей за нос  на основата на оксиметазолин и трамазолинов хидрохлорид – с действие до 10-12 часа
 • Спрей за нос – антибактериални спрейове. Към тази група спадат спрей за нос с антибиотици в състава си. Спрейовете, които съдържат местни антибактериални препарати, се ползват при леки форми на синузит или в състава на комплексна терапия.

 

 • Спрей за нос – противоалергични и противовъзпалителни спрейове. Тази група спрей за нос съдържат глюкокортикостероиди в състава си. Тези средства имат супер противовъзпалителен ефект, но проявяват своето действие няколко дни след първо използване на препарата. Приети са за лечение на алергични форми на синузит и рецидивирали полипни формации. Приложението на глюкокортикостероидните спрейове стандартно е 1 месец, след което е препоръчително пауза. Основното странично действие на глюкокортикостероидните спрейове е сухота на лигавицата и отслабване на съдовите стени в носа. Това обуславя повишения риск за кръвотечения от носа.
 • Спрей за нос – муколитични спрейове. Тази група спрей за нос влияние върху гъстотата на секретите и тяхното по-лесно извеждане от околоносните кухини. 

 

 • Спрей за нос – хидратиращи спрейове. Към тази група спрей за нос спадат най-често разтворите на основата на морска сол, които по силата на своя ефект очистват лигавицата и я овлажняват, като частично намаляват отока в носните кухини. Не притежават странични ефекти и противопоказания. Показани за бременни и деца до 1 г., и за продължителна употреба.

 

 • Спрей за нос – комбинирани спрейове. В състава на тази група спрей за нос, взимат участие няколко активни съставки със съчетани свойства и по-широк обхват на действие. 

 

 • Спрей за нос – растителни терапевтични средства. Тази група спрей за нос са на основата на различни етерични и други масла като бял бор, евкалипт и мента, както и много други растителни деривати с доказан терапевтичен ефект. Удобното на растителните препарати е, че не изискват лекарско предписание, имат меко действие. Това ги прави до голяма степен безопасни, с разрешение за приложение при бременни.

 

 • Спрей за нос – хомеопатични средства. Хомеопатичните спрейове са с нежен и ефикасен терапевтичен метод. Тези препарати подкрепят естествената реактивност на организма, с което се улеснява и ускорява възстановителния процес. Изборът на този вид спрейове зависи от характеристиките на хремата и клиничната картина на пациента.

 

Грип Стоп - спрей за нос - предпазва
Спрей за нос GripSTOP – отпушва и предпазва

 

GripSTOP спрей за нос. В тази лендинг страница подробно описваме продукта GripSTOP. GripSTOP е наличен в две форми. GripSTOP  капки за нос и GripSTOP  спрей за нос. В страницата може да се намери подробно описание на продукта, както и характеристика на съставки му. Продукта е подходящ за профилактика и лечение в сезона на грипоподобните състояния. Продукта е особено ефективен при употреба в ранния стадии на заболяването, непосредствено след получаването на първите симптоми. GripSTOP спрей за нос е ефикасен срещу бактериални и вирусни инфекции. Това се дължи на съставките му, които са добре познати с предимствата си в медицината и доказали своята ефективност в практиката. За входна врата на организма са приети носа и устата, през които лесно могат да навлязат обикалящи в околната среда патогени. При отслабен имунитет, те стават потенциална мишена за инфекции. GripSTOP спрей за нос притежава свойството да спре бактериалната инвазия и образуването на т.н. биофилми в носа. GripSTOP спрей за нос също така доказано притежава способност да блокира и спира навлизането на вируси в клетката гостоприемник, като възпрепятства последващата го вирусна репликация на вируса. GripSTOP спрей за нос се отличава със своя състав и характерния за съставките си терапевтичен ефект. GripSTOP спрей за нос е подходящ за деца и възрастни пациенти, в това число бременни и кърмещи майки.